47

Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan

Mengikut kepada jadual terbaru yang dikeluarkan di Portal SPA, peperiksaan online Latihan Separa Perubatan bakal dilangsungkan pada 14 September 2015.

separa perubatan

ANDA BOLEH BUAT SEMAKAN LAYAK MENDUDUKI PEPERIKSAAN LATIHAN SEPARA PERUBATAN 2015 DI SINI
[+] PEPERIKSAAN ONLINE LATIHAN SEPARA PERUBATAN

Tahniah saya ucapkan sekiranya anda berjaya mendapat panggilan untuk menduduki sesi peperiksaan online latihan separa perubatan 2015 ini. Anda boleh teruskan bacaan untuk membuat persediaan menjelang sesi peperiksaan nanti.

Latihan Separa Perubatan merupakan program yang ditawarkan oleh pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) dengan mendapat kerjasama daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Latihan Separa Perubatan yang ditawarkan oleh pihak SPA kepada warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berminat menceburi bidang kerjaya separa perubatan dalam pelbagai bidang di Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Terdapat 10 pilihan bidang latihan peringkat diploma dan 3 pilihan bidang latihan peringkat sijil.

Calon yang terpilih akan menjalani latihan selama 2 ½ tahun (sijil) atau 3 tahun (sijil) di kolej kejururawatan atau institusi yang ditetapkan oleh pihak KKM. Sepanjang tempoh latihan, pelatih akan menerima elaun bulanan serta beberapa elaun lain.

Pelatih yang LULUS latihan peringkat sijil atau diploma bakal dilantik dalam jawatan (mengikut bidang latihan) dalam KKM untuk menyertai staf paramedik di hospital atau klinik kesihatan kerajaan. Bagi lulusan sijil akan bermula sebagai staf separa perubatan Gred U17/Gred U19, manakala lulusan latihan peringkat diploma sebagai staf separa perubatan Gred U29.

Profesion dalam bidang ini sememangnya memerlukan jumlah tenaga kerja yang ramai dan terlatih dalam menguruskan aspek perubatan, penjagaan diri dan kesihatan pelbagai lapisan masyarakat di Malaysia.

Latihan Separa Perubatan yang ditawarkan oleh pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) merupakan platform terbaik untuk lulusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) yang berusia 18 hingga 25 tahun yang berminat menceburi bidang kerjaya di KKM.

Format Peperikasaan Online Latihan Separa Perubatan 2015

separa perubatan

Panggilan peperiksaan kali ini adalah secara online dan diharapkan ianya berjalan lancar seperti sebelum ini. Pasti ramai calon Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan tercari-cari mana nak dapatkan rujukan peperiksaan online  ini?

Usah risau, kami sedia membantu anda. Pihak kami ada menyediakan rujukan peperiksaan online ini.

Pakej ini mengandungi contoh-contoh soalan Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan, tip-tip dan panduan untuk anda menjawab soalan ini secara online.

Apa anda perlu buat untuk mendapatkannya? mudah saja sila tinggalkan emel anda (isi form di bawah) dan nanti makluman terus dari pihak kami nanti.

Saya senaraikan di bawah ini beberapa persediaan awal yang boleh anda lakukan untuk menghadapi peperiksaan tersebut. Selebihnya anda perlu dapatkan panduan peperiksaan latihan separa perubatan sekiranya anda ingin lulus dengan jayanya.

  • Anda mestilah bersedia dengan topik soalan peperiksaan yang berkemungkinan akan keluar dalam exam tersebut.
  • Anda perlu tahu skema ataupun cara menjawab soalan yang bakal keluar nanti
  • Anda perlu mengetahui apakah tugas-tugas seorang separa perubatan

Tiga elemen utama saya gariskan buat calon. Walaupun ianya nampak remeh tetapi itulah intipati untuk lulus dengan cemerlang dalam peperiksaan online tersebut.

Anda yang terlibat dengan peperiksaan online Separa Perubatan boleh mengurangkan masa mencari maklumat berkaitan dengan Separa Perubatan dengan mendapatkan nota percuma Separa Perubatan dan terus memulakan persediaan untuk melihat apakah tajuk-tajuk yang bakal keluar dalam peperiksaan online nanti. Ia bukan sahaja melibatkan bidang Separa Perubatan, tetapi hal-ehwal seperti pentadbiran Malaysia, teknologi maklumat dan pengetahuan am.

Anda nak rujukan peperiksaan Latihan Separa Perubatan 2015?

JUALAN PANDUAN KHAS PEPERIKSAAN ONLINE LATIHAN SEPARA PERUBATAN INI DIBUKA DARI 9 SEPTEMBER-13 SEPTEMBER 2015. JUALAN DIBUKA 5 HARI SAHAJA.

(Nak preview copy secara PERCUMA? Isi Nama dan Emel anda di bawah. Pihak kami akan hantar review copy ini terus ke emel anda)

Jujurnya saya katakan ianya akan membantu anda dalam peperiksaan online itu nanti. Saya sarankan anda mendaftar melalui pautan link yang disediakan di bawah. Ini kerana panduan yang akan dikeluarkan oleh Tim Infokerjaya amatlah terhad dan hanya dibuka untuk tarikh-tarikh tertentu sahaja.

Lihat sahaja ramai yang menanti dan request panduan ini diwujudkan:

pegawai pembangunan masyarakat gred s41

Testimoni dari pembeli panduan ‘Pegawai Arkib S41’:

pegawai pembangunan masyarakat gred s41

Daripada maklum balas yang diterima oleh calon yang terdahulu, ramai yang berpuas hati dengan isi kandungan panduan yang serba lengkap ini. Koleksi soalan dan skema jawapan yang bagus sangat membantu calon untuk menjawab soalan peperiksaan itu nanti.

Tiada lagi panduan yang selengkap ini bahkan ini adalah satu-satunya panduan yang saya rasa terbaik buat masa ini. Dengan penjualan yang terkawal dari segi masa dan kualiti panduan tersebut, pihak infoKerjaya sentiasa mengemaskini panduan tersebut dari semasa ke semasa.

Jika anda merupakan calon untuk peperiksaan separa perubatan, panduan ini pastinya berguna untuk rujukan anda nanti. Jadi, pastikan anda menjadi yang terawal dan terbukti sudah ramai yang berjaya dengan panduan yang disediakan. 

DAFTARKAN NAMA DAN EMEL ANDA DI BAWAH UNTUK MENDAPAT PREVIEW COPY RUJUKAN KHAS PEPERIKSAAN ONLINE SEPARA PERUBATAN SECARA PERCUMA!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

CONTOH SOALAN PEPERIKSAAN PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT 

[Versi 2020]
Masukkan Nama & Email Anda Di Bawah Untuk Mula Download
DOWNLOAD
close-link