32

Peperiksaan Online Pereka Gred B41

pereka gred b41

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) melalui laman Facebook mereka baru sahaja mengeluarkan jadual peperiksaan online Pereka Gred B41.

Anda boleh buat semakan panggilan peperiksaan online tersebut di portal rasmi SPA atau boleh klik di sini.

Menurut kepada emel panggilan daripada SPA sesi exam online Pereka Gred B41 ini akan diadakan pada 29 Julai 2015 ini.

Tahniah kami ucapkan kepada yang berjaya di panggil untuk menduduki peperiksaan online ini.

Jika anda dapat bakal menduduki peperiksaan online ini, rujukan dari Tim Infokerjaya ini perlu anda miliki untuk membantu persediaan anda.

Ringkasnya, sedikit pencerahan info tentang Pereka Gred B41 adalah seperti berikut:

Kumpulan: Pengurusan dan Profesional, Sokongan (Skim Perkhidmatan Bersepadu)

Jadual Gaji:

Gaji Minimum Gaji Maksimum Kadar Kenaikan Gaji Tahunan
RM1,926.00 RM8,687.00 RM225.00

Syarat Lantikan:

Mempunyai bakat, kebolehan dan daya kreativiti; dan

  • Mempunyai pengalaman yang telah terbukti dan diakui mutunya dalam bidang seni reka dan/atau seni lukis; atau
    GRED B41 [ Gaji Permulaan : RM1,926.00 ]
  • Ijazah sarjana muda kepujian dalam bidang seni kreatif, seni bina dalaman, seni lukis atau seni reka yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
    GRED B41 [ Gaji Permulaan : RM2,133.30 ]

Deskripsi Tugas:
Bertanggungjawab menyediakan reka bentuk dan lay-out grafik, bahan-bahan pameran, fotografi, percetakan dan termasuk pengurusan bahan serta peralatan yang berkaitan.

Format Soalan Peperiksaan Online Pereka Gred B41

Panggilan peperiksaan kali ini adalah secara online dan diharapkan ianya berjalan lancar seperti sebelum ini. Pasti ramai calon Peperiksaan Online Pereka Gred B41 tercari-cari mana nak dapatkan rujukan peperiksaan online  ini?

Usah risau, kami sedia membantu anda. Pihak kami ada menyediakan rujukan peperiksaan online ini.

Pakej ini mengandungi contoh-contoh soalan Peperiksaan Online Pereka Gred B41, tip-tip dan panduan untuk anda menjawab soalan ini secara online.

Apa anda perlu buat untuk mendapatkannya? mudah saja sila tinggalkan emel anda (isi form di bawah) dan nanti makluman terus dari pihak kami nanti.

Untuk pengetahuan calon, peperiksaan Pereka Gred B41 yang akan dijalankan oleh SPA Malaysia bertujuan untuk mengukur kebolehan daya pemikiran calon. Calon akan diuji dengan kemahiran mengaplikasikan maklumat yang dipelajari ketika pembelajaran dan juga pengalaman. Matlamat utama peperiksaan tersebut ialah untuk menguji kebolehan calon yang datang daripada pelbagai latar belakang akademik dengan format soalan peperiksaan online Pereka Gred B41.

Saya senaraikan di bawah ini beberapa persediaan awal yang boleh anda lakukan untuk menghadapi peperiksaan tersebut. Selebihnya anda perlu dapatkan panduan peperiksaan Pereka Gred B41 sekiranya anda ingin lulus dengan jayanya.

  • Anda mestilah bersedia dengan topik soalan peperiksaan yang berkemungkinan akan keluar dalam exam tersebut.
  • Anda perlu tahu skema ataupun cara menjawab soalan yang bakal keluar nanti
  • Anda perlu mengetahui apakah tugas-tugas seorang Pereka Gred B41

Tiga elemen utama saya gariskan buat calon. Walaupun ianya nampak remeh tetapi itulah intipati untuk lulus dengan cemerlang dalam peperiksaan online tersebut.

Penerangan Format Peperiksaan Online Pereka Gred B41

Peperiksaan ini bertujuan mengukur daya pemikiran serta kebolehan calon mengaplikasi maklumat yang diperolehi melalui latihan akademik, bacaan dan pengalaman. Calon-calon yang menduduki peperiksaan adalah dari pelbagai jurusan. Maka soalan-soalan yang dikemukakan meliputi pelbagai bidang dan mempunyai skop yang luas.

Matlamat peperiksaan ini adalah untuk mengukur kematangan pemikiran calon agar sesuai dengan kualiti serta potensi seorang Pereka Gred B41.

Peperiksaan ini melibatkan dua kertas berasingan, exam online dan exam offline. Setiap kertas adalah penting untuk prestasi mengukur calon. Calon-calon perlu menunjukkan prestasi yang baik bagi ke semua kertas. Jika prestasi yang sangat baik dipamerkan pada satu kertas sahaja, maka prestasi keseluruhan calon kurang memuaskan. Namun, jika calon mendapat markah yang menggalakkan bagi setiap kertas, maka prestasi keseluruhan dianggap baik.

Untuk peperiksaan online, calon akan menduduki soalan Seksyen A: Pengetahuan AM sahaja untuk 40 minit. Setelah calon lulus seksyen A, calon akan dipanggil ke ujian offline iaitu ujian amali pula.

JUALAN PANDUAN KHAS PEPERIKSAAN ONLINE PEREKA GRED B41 INI DIBUKA DARI 25 JULAI-28 JULAI 2015. JUALAN DIBUKA 3 HARI SAHAJA.

KLIK BANNER DI BAWAH UNTUK DAPATKANNYA

(Nak review copy secara PERCUMA? Isi Nama dan Emel anda di bawah. Pihak kami akan hantar review copy ini terus ke emel anda)

Jujurnya saya katakan ianya akan membantu anda dalam peperiksaan online itu nanti. Saya sarankan anda mendaftar melalui pautan link yang disediakan di bawah. Ini kerana panduan yang akan dikeluarkan oleh Tim Infokerjaya amatlah terhad dan hanya dibuka untuk tarikh-tarikh tertentu sahaja.

Lihat sahaja ramai yang menanti dan request panduan ini diwujudkan:

pegawai pembangunan masyarakat gred s41

Testimoni dari pembeli panduan ‘Pegawai Arkib S41’:

pegawai pembangunan masyarakat gred s41

Daripada maklum balas yang diterima oleh calon yang terdahulu, ramai yang berpuas hati dengan isi kandungan panduan yang serba lengkap ini. Koleksi soalan dan skema jawapan yang bagus sangat membantu calon untuk menjawab soalan peperiksaan itu nanti.

Tiada lagi panduan yang selengkap ini bahkan ini adalah satu-satunya panduan yang saya rasa terbaik buat masa ini. Dengan penjualan yang terkawal dari segi masa dan kualiti panduan tersebut, pihak infoKerjaya sentiasa mengemaskini panduan tersebut dari semasa ke semasa.

Jika anda merupakan calon untuk peperiksaan gred B41 bagi jawatan Pereka, panduan ini pastinya berguna untuk rujukan anda nanti. Jadi, pastikan anda menjadi yang terawal dan terbukti sudah ramai yang berjaya dengan panduan yang disediakan. 

pereka gred b41

DAFTARKAN NAMA DAN EMEL ANDA DI BAWAH UNTUK MENDAPAT REVIEW COPY RUJUKAN KHAS PEPERIKSAAN ONLINE PEREKA GRED B41 SECARA PERCUMA!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

CONTOH SOALAN PEPERIKSAAN PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT 

[Versi 2020]
Masukkan Nama & Email Anda Di Bawah Untuk Mula Download
DOWNLOAD
close-link